Polițiștii Locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț au încătușat un tânăr aflat sub influența băuturilor alcoolice și a susbstanțelor halucinogene după ce respectivul i-a amenințat, le – a adus injurii și a agresat fizic unul dintre colegi.

 

În fapt, în data de 06.06.2020, în jurul orelor 07.40, C.C.L., în vârstă de 25 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistat de echipajele Poliției Locale Piatra Neamț în Piața Centrală, în timp ce adresa injurii cetățenilor, și încerca să lovească vitrinele unui magazin cu bucăți dislocate dintr-o bordură.

Pentru că se manifesta deosebit de agresiv, tânărul a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției Locale Piatra Neamț.

În urma identificării, C.C.L. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – art. 2, pct.1 (”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”). Acestuia i-au fost întocmite documentele în vederea predării agenților Poliției Municipiului Piatra Neamț, pentru continuarea cercetărilor privind infracțiunile de loviri și alte violențe precum și ultraj, având în vedere faptul că, în timp ce era încătușat, tânărul l-a lovit pe unul dintre polițiștii locali aflați la fața locului.