Odată cu declanșarea stării de urgență, prin decret prezidențial, în martie 2020,  pe parcursul celor 5 luni de stare de alertă și în până prezent, structurile Poliției Locale Piatra Neamț, aflate sub coordonarea operațională a I.P.J. Neamț, au acționat pentru respectarea măsurilor sanitare impuse de actualul context epidemiologic (prevenirea răspândirii SARS – COV2).

Zilnic, începând din data de 16.03.2020 și până în prezent, efectivele Birourilor Ordine Publică, Siguranță Rutieră, Biroului Control – Poliția Locală Piatra Neamț au verificat, în baza fișelor dintribuite de Poliția Municipiului Piatra Neamț, conform procedurilor de desfășurarea a anchetelor epidemiologice, 23.643 de persoane izolate sau carantinate, la 12.074 adrese (locații), pe raza municipiului Piatra Neamț.

Recomandăm respectarea măsurilor de izolare sau carantinare impuse de autoritățile sanitare! Astfel, se pot evita sancționarea contravențională, constituirea dosarelor penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și, poate, cel mai important lucru, prevenirea supraaglomerării spitalelor și a secțiilor de terapie intensivă.