Lucrătorii Birourilor Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț desfășoară sesiuni de informare privind prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a consumului de substanțe stupefiante și a violenței școlare.

 

Pe parcursul anului școlar 2019 – 2020, polițiști locali ai Birourilor Ordine Publică promovează în rândul elevilor și cadrelor didactice informații ce au scopul de a educa populația școlară în privința pericolelor la care se expune în cazul consumului de droguri, a violenței școlare și a încălcării prevederilor legale pe linie de ordine și liniște publică precum și siguranță rutieră. De asemenea, tematica prezentată atinge și subiectul abordării elevilor de către persoane necunoscute, în proximitatea unităților de învățământ și modul în care aceștia trebuie să reacționeze în astfel de situații.

Prima  sesiune de informare, unde au fost prezenți elevi din clasele V – XII, a avut loc pe data de 3 octombrie 2019, la Colegiul Național Petru Rareș, urmând ca până la sfârșitul anului școlar în curs, astfel de manifestări să fie organizate și la Colegiul Național ”Ghe. Asachi”, CN Informatică, Colegiul Tehnic ”Ghe. Cartianu”, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 8, Școala Gimnazială nr. 9, Școala Gimnazială nr. 11 din Piatra Neamț.