Polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au demarat o acțiune de monitorizare a modului în care se respectă prevederile Regulamentului de întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pe ambele maluri ale pârâului Cuiejdi, în cadrul debutului campaniei de curățenie de primăvară.

 

Astfel, în urma verificărilor efectuate în data de 05.03.2020, s-a constatat că V.S., din Piatra Neamț, a dat foc la deșeurile (poliestiren, resturi vegetale, textile) pe care anterior le depozitase ilegal, pe malul pârâului Cuiejdi, în zona străzii Subdărmănești.

Aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nerespectarea art. 2, pct. ”a” din HCL 7/2010 (”este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.”).

Reamintim că nerespectarea HCL 7/2010 poate atrage sancțiuni contravenționale ce constau în amenzi, cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoane juridice.