Sâmbătă, 20.06.2020 și duminică, 21.06.2020, efectivele Poliției Locale Piatra Neamț, ca urmare a dispozițiilor trasate de către conducerea MAI, au desfășurat acțiuni de verificare a mijloacelor de transport rutier în comun de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi regulilor stabilite prin  Ordinul comun MAI/MTIC nr.79/2020 privind măsuri şi reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În acest context, polițiștii Birourilor Ordine Publică și Siguranță Rutieră- Poliția Locală Piatra Neamț au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei, pentru încălcarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art. 65, lit. ”h” (”Constituie contravenţii, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate potrivit legii penale infracţiuni, următoarele fapte săvârşite pe durata stării de alertă:  nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”) – nepurtatea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție de către conducatorul auto, nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei, în valoare de 3.500 de lei.

De la declararea stării de urgență (16.03.2020) și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț, aflați în subordonarea operațională a IPJ Neamț, au realizat anchete epidemiologice, pe baza fișelor distribuite de către Poliția Municipiului Piatra Neamț, pentru un număr de 14.752 persoane la 7.315 adrese (locații).

De asemenea, s-au asigurat și se asigură în continuare, paza centrului de carantină, deschis în municipiul Piatra Neamț în contextul COVID – 19, precum și măsuri de ordine publică pe perioada desfășurării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.