Acțiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale și a consumului de alcool în locurile publice, organizată de polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț.

 

Acțiunea pe linie specifică s-a desfășurat marți, 31.05.2022, în Piața Centrală și în Piața Bistriței din Piatra Neamț. Au fost vizate în mod special barurile și unitățile care vând băuturi alcoolice persoanelor aflate în stare de ebrietate care, deranjează orinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat pe care îl manifestă față de trecători ori alți consumatori.

Mai mulți oameni ai străzii, cunoscuți ca și consumatori de alcool, au fost legitimați și îndepărtați din zona unităților comerciale verificate.

Lucrătorilor comerciali li s-au adus la cunoștință prevederile Legii 61/1991 cu privire la interzicerea comercializării alcoolului persoanelor aflate în stare de ebrieate sau care consumă respectivele băuturi pe domeniul public.

 

Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț că dacă constată faptele descrise anterior, au posibilitatea de a ne sesiza în timp real, apelând Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233231300.