A venit primăvara și multă lume a început deja curățenia de sezon în locuințe sau curți, fără a respecta normele în vigoare privind depozitarea resturilor menajere sau a reziduurilor provenite din construcții sau demolări.

A fost și cazul unei persoane din Piatra Neamț care, după ce și-a făcut ordine în apartament, a decis să depoziteze mai multe ambalaje din carton, direct pe platforma de colectare, fără a le pune în shelterul destinat deșeurilor din hartie și carton.

Contravenientul a fost surprins de către dispecerul Poliției Locale Piatra Neamț, aflat în serviciu în data de 14.03.2022, în urma monitorizării camerelor de supraveghere instalate la shelterele arondate blocurilor de pe strada Orhei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, iar în urma identificării respectivei persoane au sancționat-o contravențional pentru încălcarea HCL 80/2016 – privind aprobarea Regulamentului de salubrizare al municipiului Piatra Neamț.

De la începutul anului 2022 și până în prezent, pentru încălcarea H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere și estetică în municipiul Piatra Neamț și H.C.L. 80/2016 – Regulamentul de salubrizare al municipiului Piatra Neamț, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.100 de lei.