În perioada 14.02.2022 – 25.02.2022, polițiștii locali din cadrul Birourilor Siguranță Rutieră și Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune pe linie specifică, pentru a depista persoanele care încalcă prevederile H.C.L. 228/2021 în ceea ce privește circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe principalele artere din municipiul Piatra Neamț.

În paralel, polițiștii locali responsabili de zonă au derulat o campanie de informare a proprietarilor de atelaje, cu privire la interziecerea circulației acestora pe mai multe străzi intens circulate, pentru a se preveni accidentele în rândul acestei categorii de conducători de vehicule, cât și pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

În acest context, de la începutul anului și până în prezent, au fost sancționați 31 de conducători de vehicule cu tracțiune animală, valoarea amenzilor fiind de 9.100 de lei, urmând ca astfel de acțiuni să se organizeze periodic, pe tot parcursul anului 2022.

 

Potrivit art. 2, lit. ”j” din H.C.L. 228/2021 – ” este interzisă deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală pe arterele principale ale municipiului (str. Petru Movilă, Bd. Decebal, Bd. Traian, Bd. Gral. N. Dăscălescu, str. Bistriței, Bd. 9 Mai, str. D. Leonida, str. Fermelor, str. M. Viteazu, str. 1 Decembrie 1918), cu excepția vehiculelor cu tracțiune animală, de agrement, avizate de muncipalitate”.