Se pare că unii cetățeni nu au înțeles că depozitarea ilegală a deșeurillor se sancționează corespunzător!
Așadar, într-o singură zi, s-au aplicat amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru două persoane care au ales să arunce diverse obiecte pe malul pârâului Potocina și pe malul Bistriței.

Cele două persoane au fost identificate de către polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, după mai multe investigații efectuate în apropierea străzilor Olteniei și Gheorghe Asachi din municipiul Piatra Neamț.
Acestea au fost sancționate contravențional pentru încălcarea art. 2, lit. ”a” din H.C.L. 228/2021. Totodată, contravenienții au igienizat zona transportând resturile menajere și pe cele provenite din construcții la depozitele specializate și în locurile special amenajate în acest sens.

24 de ore din 24, polițiștii locali, prin Dispeceratul Poliției Locale, monitorizează camerele de supraveghere amplasate atât la sheltere, cât și în alte locuri din municipiul Piatra-Neamț, iar în cazul depistării persoanelor care nu respectă prevederile legale cu privire la depozitarea reziduurilor, sunt aplicate sancțiuni contravenționale – amenzi, cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei.

Reamintim cetățenilor că este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lacurilor, lângă/pe/spijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipiente de colectare a gunoiului, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, gunoi de grajd, obiecte uzate (ex. electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile, etc.)