Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă de timp și căderile de precipitații sub formă de zăpadă, polițiștii locali au organizat și desfășurat o acțiune de identificare a persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Piatra Neamț.

Astfel, în perioada 08.12.2021 – 09.12.2021, în intervalul orar 19.00 – 22.00, mai multe echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț au depistat și identificat 20 de oameni ai străzii, în diverse locuri cunoscute ca fiind adăposturi improvizate – centrale termice dezafectate, culcușuri improvizate în subsoluri sau sub balcoanele blocurilor.

Trei dintre persoanele fără adăpost au fost transportate la Centrul specializat din cartierul Speranța pentru a primi îngrijirile necesare din partea asistenților sociali.

Alți șaptesprezece oameni ai străzii au refuzat cazarea în centrul din Speranța, însă acțiunea va continua pe toată perioada sezonului rece.

Totodată, facem apel la cetățenii municipiului Piatra Neamț ca în cazul în care identifică persoane fără adăpost ce sunt supuse riscului de a intra în șoc hipotermic, mai ales pe timp de noapte, să anunțe Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233231300.