Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales în timpul nopții, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au demarat o acțiune de identificare a persoanelor fără adăpost, care se aciuează în centralele termice dezafectate sau care își improvizează locuri de dormit sub balcoanele blocurilor ori în spații izolate. În fiecare seară, punctele cunoscute ca fiind ”locuințe” pentru cei fără un acoperiș deasupra capului, sunt verificate de patrulele Poliției Locale Piatra Neamț. Persoanele identificate în respectivele adăposturi sunt îndrumate sau conduse la Centrul de noapte din cartierul Speranța, unde sunt predate asistenților sociali.

Astfel, în cursul zilei de 10 noiembrie 2021, în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț a fost depistat, odihnindu-se printre morminte, un om al străzii, aflat într-o stare de sănătate precară, abia externat dintr-o unitate sanitară.

Pentru că se deplasa foarte greu, echipajul Poliției Locale a solicitat Serviciul Județean de Ambulanță, persoana fără adăpost fiind preluată de cadrele medicale în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

 

Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț că pot solicita sprijinul polițiștilor locali, prin Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300, în cazul în care identifică persoane defavorizate care dorm în adăposturi improvizate, mai ales în această perioadă friguroasă a anului.