Depozitarea în locuri neamenajate, a deșeurilor provenite din dezmembrarea autovehiculelor este absolut interzisă în municipiul Piatra Neamț.

 

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au desfășurat, în perioada 01.02.2021 – 05.02.2021 o acțiune specifică de verificare a deținătorilor de depozite de fier vechi, principalii producători de resturi din material plastic, provenite din dezmembrări auto.

Au fost controlate 7 entități – operatori colectare și depozitare de fier vechi, aplicându-se sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț.

Colectarea și depozitarea deșeurilor din fier sunt activități ce presupun existența contractelor de salubrizare cu operatorii specializați. Lipsa acestor contracte conduce la sancțiuni contravenționale, iar cuantumul amenzilor poate ajunge până la 1500 de lei.

Instituțiile publice, agenții economici cu profil de activitate comercial și de prestări servicii, indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari, deținătorii de imobile sunt obligați să ia măsuri pentru asigurarea curățeniei și trebuie să încheie contracte cu societățile comerciale cu profil salubritate, acestora din urmă revenindu-le obligația de a respecta prevederile contractuale încheiate cu beneficiarii.