Datorită creșterii alarmante a numărului de cazuri Covid 19 pe raza municipiului Piatra Neamț (la data de 14.10.2021 – rata de incidență 9,95), polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț au reluat acțiunile zilnice de supraveghere a modului în care sunt respectate măsurile sanitare dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS Cov2.

Începând din data de 14.10.2021 se acționează punctual în interiorul și exteriorul complexelor comerciale, în zonele unde există aglomerări de persoane și în mod special în Piața Centrală, atât în hală, cât și în afara acesteia, pentru a se verifica dacă se poartă mască de protecție sau dacă aceasta este purtată corect, precum și dacă se păstrează distanța fizică de siguranță.

În același sens, echipajele Birourilor Siguranță Rutieră și Ordine Publică desfășoară acțiuni specifice și în mijloacele de transport public de persoane, ce tranzitează municipiul Piatra Neamț.

 

Reamintim că potrivit H.C.J.S.U 97/2021, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice/private, închise sau deschise și rugăm cetățenii să țină cont atât de dispozițiile legale cât și de măsurile de organizare ale agenților economici.