Având în vedere incidența extrem de crescută a cazurilor de îmbolnăviri cauzate de virusul SARS COV2 (9,19), în municipiul Piatra Neamț, au intrat în vigoare noi restricții, din data de 12.10.2021, începând cu ora 08.00 (H.C.J.S.U. 101/11.10.2021).

Totodată, se mențin restricțiile impuse prin H.C.J.S.U. 97/06.10.2021.

Cele două hotărâri pot fi consultate aici: https://nt.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/38/2021/10/HCJSU-nr.-101_2021_stabilire-masuri-domeniul-sanatatii.pdf, https://nt.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/38/2021/10/HCJSU-nr.-97_2021_stabilire-masuri-domeniul-sanatatii.pdf.

 

Purtarea măștii de protecție este obligatorie, în toate spațiile publice/private, închise sau deschise.

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00, în municipiul Piatra Neamț, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Interdicția de circulație nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în intervalul 20.00 – 05.00, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Agenții economici care desfășoară activități de comerț/prestări sericii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private trebuie să-și organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 22.00.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Barurile, cluburile și discotecile rămân închise.