Inconștiența se plătește scump!

 

Un cetățean din Bicaz Chei a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că, după ce a făcut curățenie într-un apartament din Piatra Neamț, în loc să ducă deșeurile la un centru specializat, le-a predat unor persoane care, la rândul lor, le-au aruncat la întâmplare, în zona Belvedere de pe Pietricica, zonă, de altfel, inclusă într-o arie protejată.

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au depistat depozitarea ilegală de deșeuri în urma unei sesizări a unui locuitor al municipiului Piatra Neamț.

Prezenți la fața locului, agenții au constatat că într-o zonă accesibilă doar pietonilor, au fost depozitați mai mulți saci cu reziduuri din hârtie, carton și moloz. ”Proprietarul” deșeurilor a fost identificat, acesta recunoscându-și fapta. Bărbatul a igienizat zona, transportând deșeurile la un centru specializat.

Sancțiunea contravențională a fost aplicată pentru încălcarea H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, art. 2, lit. ”a”.

Aceasta nu este singura sancțiune contravențională aplicată de polițiștii locali pentru încălcarea regulilor privind aruncarea gunoaielor. Alte șase persoane au primit sancțiuni, în doar două zile (04.010.2021 – 06.10.2021), valoarea totală a amenzilor ajungând la 2.800 de lei.