Monitorizarea zilnică a modului de depozitare a deșeurilor în cartierul Speranța, de către polițiștii locali, 24 de ore din 24, a adus și rezultate. Unii locuitori ai cartierului au început să înțeleagă, chiar dacă sub sancțiunea amenzilor, că reziduurile menajere se aruncă în containere și nu pe platforme, iar mobilierul uzat și molozul de duc la depozitele speciale.

În ultimele două săptămâni, pe raza municipiului Piatra Neamț, polițiștii locali de zonă, dar și cei de ordine publică au depistat și sancționat contravențional nu mai puțin de 33 de persoane ( 12 în Speranța) care au depozitat resturi menajere și nu numai, pe platformele de colectare și nu în interiorul shelterelor, deși acestea erau goale. Valoarea amenzilor se ridică la 3.900 de lei.

În următoarea perioadă, polițiștii locali vor supraveghea atent, atât video, cât și la fața locului, modul de depozitare a deșeurilor în cartierul Mărăței, pentru că și acolo există cetățeni care încă nu au înțeles că gunoiul menajer trebuie să stea în tomberon și nu împrăștiat pe domeniul public.