Se apropie sezonul rece și din ce în ce mai multe persoane fără adăpost își improvizează locuințe departe de ochii lumii, pe domeniul public, pe terenuri virane sau chiar la marginea pădurii din imediata apropiere a unor cartiere din Piatra Neamț.

 

Zilele acestea, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au acționat punctual pentru identificarea adăposturilor improvizate și a persoanelor care ”construiesc” astfel de ”locuințe” în locuri mărginașe, ferite de ochii trecătorilor, ori a oamenilor care se adăpostesc pe timp de noapte în centralele termice dezafectate sau sub balcoanele blocurilor, refuzând să meargă la centrul din cartierul Speranța. O asemenea ”casă” a fost depistată pe strada Grigore Ureche, joi, 26 august, 2021. ”Proprietarii” nu se aflau la fața locului, iar adăpostul improvizat a fost desființat, zona fiind igienizată de către polițiștii locali, ajutați de un pietrean cu spirit civic și lucrători Salubritas, care au preluat deșeurile textile și menajere.

 

Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț că, în cazul în care constată că persoane fără adăpost își amenajează locuri de dormit în imediata apropiere a blocurilor, în interiorul centralelor termice dezafectate sau pe domeniul public, pot apela Dispeceratul Poliției Locale, tel. 0233.231.300!

Polițiștii locali vor fi acolo pentru a le identifica și îndruma către centrul din Speranța, gestionat de Direcția de Asistență Socială.