Patru depozitări ilegale de deșeuri nemenajere au fost depistate pe mai multe platforme de colectare a deșeurilor, de către polițiștii locali, în urma monitorizării sistemelor de supraveghere video, care funcționează la dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, în ultimele 24 de ore.

Echipajele Compartimentului Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului unde, au demarat verificări în vederea identificării și sancționării persoanelor care au aruncat mobilier uzat sau reziduuri provenite din construcții în alte locuri decât în cele special amenajate.

Un bărbat din Piatra Neamț a fost sancționat cu avertisment și i s-a solicitat să transporte resturile nemenajere la depozitele specializate pentru colectarea altor reziduuri decât cele menajere.

 

 

Atenție!!!

Este interzisă: aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lângă/pe/sprijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipiente de colectare a gunoiului, în alte locuri publice, a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, mucuri de țigară, gunoi de grajd, obiecte uzate.

Se sancționează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei pentru persoanele fizice și de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice încălcarea prevederilor art. 2, lit.”a”.

 

!!!Mobilierul uzat, reziduurile provenite din construcții sau demolări se depozitează, gratuit, doar în depozitele special amenajate.

În Piatra Neamț există două astfel de depozite:

Cartier Dărmănești (zona   Cimitir Pietricica), str. Valea Albă.

Cartier Mărăței (zona Stația Salvare), str. Mărăței.

!!!Shelterele din jurul blocurilor sunt destinate STRICT colectării deșeurilor menajere și doar pentru asociațiile de proprietari arondate! Alte tipuri de deșeuri NU se depozitează decât în locurile special amenajate.

Cetățenii care constată astfel de încălcări ale legii pot anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300.

 

#PolitiaLocalaPiatraNeamt