Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Piatra Neamț a fost sancționat de către polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost depistat că locuia într-un adăpost improvizat din cartierul Dărmănești (str. Al. Tiparului), iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice adresa injurii locatarilor blocurilor din zonă.

 

D.T.L. a fost condus la sediul Poliției Locale Piatra Neamț unde, după ce a fost identificat a fost sancționat cu amendă în valoare de 200 de lei pentru încălcarea art. 2, pct. 1 din legea 61/1991A pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (”Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:  săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”). Locuința improvizată a fost desființată, iar contravenientul urmează să ecologizeze zona.

Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen, acesta, împreună cu o altă persoană fiind evacuați dintr-o centrală termică dezafectată, în urmă cu câteva luni, după ce, la sesizarea cetățenilor, polițiștii locali i-au depistat că locuiesc acolo, provocând scandal pe fondul consumului de băuturi alcoolice. A fost îndrumat către adăpostul de noapte din cartierul Speranța, fiind cunoscut ca persoană fără adăpost, însă a refuzat categoric acest lucru.