În urma primirii mai multor sesizări privind lipsa acordului de funcționare a unor unități de alimentație publică sau de prestări servicii, lucrătorii Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune pe linie specifică pentru a verifica existența documentelor necesare funcționării, a orarului de funcționare, a contractelor pentru utilități între operatorii economici și firmele de salubritate.

De asemenea, s-au avut în vedere și respectarea prevederilor legale cu privire la comercializarea produselor înscrise în autorizație și a băuturilor alcoolice a căror vânzare este interzisă către minori. În acest context au fost controlate 169 de unități de alimentație publică, 38 dintre acestea primind termen pentru a intra în legalitate. S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1200 de lei pentru încălcarea prevederilor O.G. 99/2000 (ar. 5, lit. 1) privind comercializarea produselor și a serviciilor de piața.

Astfel de acțiuni vor continua și în următoarea perioadă având în vedere faptul că obținerea acordurilor de funcționare, obligatorii pentru toți agenții economici, se face până la data de 31 decembrie a fiecărui an, pentru următoarele 12 luni.