Shelterele din jurul blocurilor sunt destinate colectării STRICT a deșeurilor menajere!

Alte tipuri de deșeuri NU se depozitează decât în locurile special amenajate!

 

În ultima perioadă de timp, tot mai mulți cetățeni din municipiul Piatra Neamț nu au înțeles că încalcă legea dacă depozitează resturi de mobilier sau reziduuri provenite din construcții, la shelterele unde se colectează resturi menajere.

Polițiștii locali de zonă au depistat în doar două zile, trei astfel de cazuri, iar în momentul de față se fac verificări pentru identificarea făptașilor.

 

!!!Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum resturi de materiale, alimente, hârtii, obiecte uzate, gunoie de grajd (HCL 7/2010). Astfel de fapte se pedepsesc cu sancțiuni contravenționale ce pot ajunge până la 1000 de lei, iar cetățenii care constată astfel de încălcări ale legii pot anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra neamț, tel. 0233.231.300.

 

!!!Mobilierul uzat, reziduurile provenite din construcții sau demolări se depozitează, gratuit, doar în depozitele special amenajate.

În Piatra Neamț există două astfel de depozite:

Cartier Dărmănești (zona   Cimitir Pietricica), str. Valea Albă.

Cartier Mărăței (zona Stația Salvare), str. Mărăței.

 

#ÎmpreunăPentruUnMediuCurat În#NouaPiatra

#PolițiaLocalăPiatraNeamț