Pentru ca depozitarea reziduurilor provenite din construcții este interzisă în zona shelterelor destinate deșeurilor menajere, o persoană a fost sancționată contravențional și pusă să igienizeze zona.

 

Polițiștii locali de zonă s-au autosesizat cu privire la faptul că pe platforma shelterelor din cartierul Speranța sunt aruncate mai multe resturi de lemn și materiale de construcție, provenite din reamenajarea unui balcon. În urma verificărilor efectuate la blocurile din apropiere, a fost depistată și persoana care a recurs la astfel de fapte. În urma identificării, aceasta a fost sancționată și somată să igienizeze zona și să transporte deșeurile la unul dintre depozitele specializate din Piatra Neamț.

 

Pentru deșeurile provenite din construcții – Depozit cartier Dărmănești (zona   Cimitir Pietricica), str. Valea Albă.

Depozit cartier Mărăței (zona Stația Salvare), str. Mărăței.

 

De asemenea, pentru că se apropie primăvara și mulți cetățeni curăță vegetația din curți, le reamintim acestora că resturile vegetale nu se ard, ci pot fi transportate la Depozitul Ecologic al S.C. Brantner (str. Ghe. Doja), inclusiv de către operatorul de salubritate, pe bază de comandă. În caz contrar, sancțiunile, atât în ceea ce privește depozitrea deșeurilor provenite din construcții, cât și arderea vegetației, pot ajunge până la 1.000 de lei.