Continuă și în acest an campaniile privind prevenirea și combaterea cerșetoreriei!

 

Cerșetoria reprezintă primul pas către infracționalitate și delincvență, iar de la mâna întinsă până la furturi și tâlhării nu este decât un singur pas!

Așadar, SPUNE NU CERȘETORIEI!

 

Campania, ce a avut ca scop determinarea cetățenilor de a nu mai oferi bani celor ce  apelează la mila publică, a fost inițiată în colaborare cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț și s-a desfășurat în zona supermarketurilor și a piețelor agroalimentare de pe raza municipiului Piatra Neamț, miercuri, 21.02.2024.

Echipe mixte, formate din polițiști locali și reprezentanți ai D.A.S. Piatra Neamț au împărțit pliante ce conțineau recomandări pentru a convinge cetățenii să nu mai ofere bani cerșetorilor, mai ales în cazul celor apți de muncă.

Atât polițiștii locali cât și reprezentanții Direcției de Asistență Socială au explicat trecătorilor sau celor aflați la cumpărături, că fenomenul cerșetoriei nu poate fi limitat, decât dacă toată lumea ar înțelege că în momentul în care ajută o persoană care apelează la mila publică, nu face decât să întrețină o încălcare repetată a legii.

În cadrul acțiunii, 10 persoane au fost depistate că apelau la mila publică, printre acestea și o femeie din Piatra Neamț care se folosea de doi minori pentru a-i convinge pe cetățeni să le dea bani. Persoana în cauză a fost consiliată de reprezentantul D.A.S. Piatra Neamț cu privire la rigorile legale, mai ales în ceea ce-i privește pe minori. Au fost aplicate și 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 700 de lei pentru încălcarea Legii 61/1991, art. 2, pct. 3.