Mai multe persoane fără adăpost ce trăiesc pe străzile municipiului Piatra Neamț au refuzat cazarea în adăpostul de la Speranța, preferând să-și petreacă noaptea în adăposturi improvizate, afară, la – 12 grade celsius.

Patru echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț, însoțite de reprezentanții Direcției de Asistență Socială au ”periat” toate punctele cunoscute din oraș, unde de obicei își petrec timpul oamenii străzii, marți, 10.01.2024, între ora 18.00 și 21.00.

Cu această ocazie au fost legitimate 18 persoane fără adăpost, însă doar una a fost de acord să fie transportată la centrul specializat din cartierul Speranța, restul refuzând sprijinul acordat de autorități celor cu nevoi speciale.

Astfel de acțiuni vor continua și în următoarea perioadă, iar cetățenii care observă oameni fără adăpost care nu mai fac față temperaturilor scăzute de pe timpul nopții, au posibilitatea de a anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233231300, în vederea luării măsurilor specifice ce se impun în astfel de cazuri.

Reamintim că adăpostul de noapte, gestionat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț, dispune de toate condițiile necesare, persoanele cazate acolo beneficiind de o masă caldă, servicii de curățenie și chiar medicamente.