Scăderea accentuată a temperaturilor din ultimele zile a readus în atenția Poliției Locale și a reprezentanților Direcției de Asistență Socială necesitatea organizării unei acțiuni specifice, de identificare a oamenilor fără adăpost, care se aciuează în diverse locuințe improvizate, fără căldură și condiții necesare unui trai decent.

Astfel, polițiștii locali de ordine publică, împreună cu reprezentanții D.A.S. Piatra Neamț, au depistat în seara zilei de 28.11.2023, în mai multe cartiere din oraș, 15 persoane care își improvizaseră culcușuri, la temperaturi la limita înghețului, în locuri precum clădiri dezafectate, scări de bloc sau foișoare.

Deși s-a încercat îndrumarea și transportul acestora în centrul de cazare specilizat din cartierul Speranța, doar patru persoane au fost de acord să înnopteze în adăpost, restul refuzând categoric, preferând să rămână sub cerul liber.

Aceste acțiuni vor continua, în speranța că măcar o parte dintre oamenii străzii, mulți dintre ei cu afecțiuni medicale grave, vor fi convinși să se deplaseze pe timp de noapte în adăpostul Speranța, centru pus la dispoziție de Direcția de Asistență Socială și Primăria Piatra Neamț, gratuit, pentru cei defavorizați, unde pot beneficia de hrană caldă, căldură, toalete și îngrijiri specializate.

Reamintim cetățenilor, că în cazul în care observă oameni ai străzii aflați în dificultate, pot anunța Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300 sau Direcția de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț.