În cadrul unui protocol încheiat între Poliția Locală și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Neamț, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului demarează noi acțiuni de identificare a locurilor unde se depozitează necontrolat deșeuri menajere și nemenajere, precum și cele provenite din construcții

Miercuri, 10 martie 2021, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Neamț, echipajele Poliției Locale Piatra Neamț s-au deplasat pe strada Ciocârliei (zona fostei cariere de piatră), strada Olteniei (zona fostei Zonoceram), strada Moldovei, în cartierele Văleni și  Speranța. Au fost identificate mai multe depozite ilegale de deșeuri și urmează ca proprietarii terenurilor în cauză să fie identificați pentru ca în continuare, să se ia măsurile legale în vigoare.

Acțiunea va continua și în zilele următoare, astfel încât să se limiteze depozitările necontrolate de deșeuri pe raza municipiului Piatra Neamț.

În paralel se vor face verificări în privința proprietarilor de locuințe care nu sunt branșați la rețeaua publică de canalizare și deversează apele menajere direct în pârâurile ce traversează municipiul Piatra Neamț.