Amendă în valoare de 2.400 de lei, pentru depozitarea de deșeuri periculoase pe malul râului Bistrița!

Două persoane au fost sancționate contravențional de către polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț, pentru transportul și depozitarea de azbest, după ce, în spațiul public au apărut mai multe filmări cu deșeurile periculoase aruncate pe malul apei, la câțiva metri de Ștrandul Tineretului.

În urma autosesizării, echipajul Compartimentului Protecția Mediului s-a deplasat la fața locului, unde în urma verificărilor, au identificat atât persoana care își schimbase acoperișul din plăci de azbest, cât și pe bărbatul care le-a transportat până pe malul Bistriței, în loc să le ducă la un depozit specializat pentru acest tip de reziduuri. Respectivii au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor H.C.L. 228/2021 și totodată au fost somați să transporte plăcile de azbest la un depozit de deșeuri periculoase.

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care au constatat gravitatea situației și le reamintim că atunci când sunt martorii unor astfel de incidente, ni le pot aduce la cunoștință, în orice moment și pe orice cale, telefonic, la Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300 ori în scris, la adresele de email ce se regăsesc pe site-ul instituției.

Mai mult, ne-ar fi de folos dacă aspectele pe care le reclamați, mai ales cele ce țin de curățenia de pe raza municipiului Piatra Neamț, ar conține mai multe date de identificare, astfel încât cei ce produc astfel de fapte să fie trași la răspundere!