Campanie pentru a determina cetățenii să nu mai ofere bani persoanelor care apelează la mila publică!

 

Campania, intitulată ”Spune NU cerșetoriei!” a fost inițiată și organizată de Direcța de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamț și s-a desfășurat pe parcursul zilei de 11 aprilie 2023, în zona tuturor centrelor comerciale, a supermarketurilor și a Pieței Centrale.

Echipe mixte, formate din polițiști locali și reprezentanți ai DAS Piatra Neamț au împărțit câteva sute de pliante ce conțineau sfaturi pentru a convinge cetățenii să nu mai ofere bani cerșetorilor, mai ales în cazul celor apți de muncă.

Atât polițiștii locali cât și reprezentanții Direcției de Asistență Socială au explicat trecătorilor sau celor aflați la cumpărături, că fenomenul cerșetoriei nu poate fi limitat, decât dacă toată lumea ar înțelege că în momentul în care ajută o persoană care apelează la mila publică, nu face decât să întrețină o încălcare repetată a legii.

Cerșetoria reprezintă primul pas către infracționalitate și delincvență, iar de la mâna întinsă până la furturi și tâlhării nu este decât un singur pas!

Așadar, SPUNE NU CERȘETORIEI!