Având în vedere reluarea și extinderea lucrărilor pe toate coridoarele de mobilitate urbană, în condițiile în care traficul rutier va fi deviat în toată zona centrală și pe principalele bulevarde ale municipiului Piatra Neamț, Biroul Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț vă recomandă:

 

!!! Pentru evitarea blocajelor rutiere respectați indicatoarele montate special în zonele unde au loc lucrări: Bd. Traian, Bd. Decebal, Str. Mihai Viteazul, str. D. Leonida, Bd. 9 mai!

 

!!!În zona intersecției str. Orhei cu Bd. Traian, acolo unde circulația autovehiculelor va fi închisă complet pentru refacerea podului,  urmăriți marcajele longitudinale/transversale și semnalele polițiștilor locali de siguranță rutieră care vă vor dirija astfel încât, traficul să se desfășoare fluent!

 

!!! Pietonii sunt rugați să circule cu atenție, în special în zonele în care se execută lucrări de refacere a trotuarelor, să traverseze doar prin locurile special marcate și să se asigure înainte de a traversa!

 

!!! Acolo unde s-au desființat parcările publice cu plată ori cele de reședință (ex. Bd. Republicii, P-ța. Ștefan cel Mare, zona Unic) și s-au instalat indicatoare rutiere cu ”oprirea/staționarea” interzisă, conducătorii auto sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să-și parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate în acest sens!

 

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră vor fi prezenți în continuare zilnic, în principalele intersecții și în proximitatea instituțiilor de învâțământ arondate, pentru a fluidiza traficul rutier și pietonal, atât la primele ore ale dimineții cât și la orele de vârf.

Totodată, reamintim participanților la trafic că nerespectarea principalelor reguli de circulație sau recomandarile polițiștilor locali de siguranță rutieră se poate sancționa contravențional conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu avertismente sau cu amenzi al căror cuantum poate ajunge până la 5 puncte amendă.