În orice oraș civilizat, activitățile comerciale trebuie să se dezvolte și să funcționeze în spiritul legii!

 

În urma unei monitorizări a agenților economici care desfășoară servicii de alimentație publică s-a observat că unii administratori își desfășoară activitatea fără a avea acord de funcționare, nu respectă orarul și nici regulile sanitare pentru prevenirea răspândirii SARS – COV2.

Pentru a preveni și combate astfel de abateri, în perioada 15.02.2021 – 19.02.2021, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au verificat 18 societăți comerciale, în cartierul Dărmănești. Administratorii care nu au putut face dovada deținerii acordului de funcționare au fost avertizați și notificați ca, în cel mai scurt timp, să intre în legalitate, în conformitate cu O.G. 99/2000 și a H.C.L. 382/2015 privind Regulamentul de eliberare a acordurilor pentru deschiderea exercițiului comercial, precum și pentru vizarea anuală a acestuia.

Astfel de acțiuni specifice vor continua în perioada următoare, având în vedere faptul că, pentru unitățile de alimentație publică, termenul de vizare a acordurilor de funcționare, pentru anul 2021, a expirat în data de 31 decembrie 2020.