Începând de joi, 08 decembrie 2022, Primăria Piatra Neamț inaugurează un târg de Crăciun inedit, intitulat ”Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”, iar orașul, timp de o lună de zile, va îmbrăca straie de sărbătoare, odată cu aprinderea iluminatului festiv ce împodobește tot arealul Pieței Ștefan cel Mare și a principalelor artere de circulație.

 

Poliția Locală Piatra Neamț se va asigura că magia sărbătorilor de iarnă și întregul șir de evenimente ce se vor desfășura în această perioadă, vor fi lipsite de incidente care să tulbure distracția și voia bună a pietrenilor și a celor prezenți la ”Piatra lui Crăciun”.

Împreună cu celelalte instituții de ordine publică, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț vor asigura un climat de ordine și siguranță atât în Parcul Central, unde zilnic sunt așteptați sute de vizitatori, cât și pe platoul Curții Domnești ori în zonele unde se vor organiza spectacole și concerte. Efectivele vor fi suplimentate astfel încât să fie evitată producerea de fapte antisociale sau de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Deși traficul rutier nu va fi restricționat decât în preajma Revelionului și cunoscut fiind faptul că pregătirile pentru sărbătorile de iarnă aglomerează traficul rutier, agenții Biroului Siguranță Rutieră vor monitoriza centrul municipiului Piatra Neamț precum și proximitatea centrelor comerciale, iar acolo unde va fi cazul traficul va fi fluidizat corespunzător, pentru a se evita creearea de blocaje rutiere.