Joi, 29 septembrie 2022, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe linie specifică, cu caracter preventiv,  pentru identificarea adăposturilor improvizate și a persoanelor care le amenajează, pe raza municipiului Piatra Neamț.

Au fost legitimate 10 persoane fără adăpost cărora li s-a pus în vedere, ca după lăsarea întunericului, să se îndrepte către Centrul specializat al Direcției de Asistență Socială din cartierul Speranța. Totodată, au fost depistate și câteva adăposturi improvizate, urmând ca respectivele locuri să fie igienizate, iar deșeurile adunate să fie transportate la depozitele speciale.

Astfel de proceduri sunt derulate periodic de către polițiștii locali atât în apropierea sezonului rece, cât și pe timp de iarnă, pentru a preveni incidentele neplăcute în rândul oamenilor străzii.

Solicităm cetățenilor municipiului Piatra Neamț ca atunci când remarcă locuri de dormit improvizate în subsoluri, centrale termice dezafectate, sub balcoanele blocurilor ori în zone retrase, să anunțe Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300, pentru ca cei ce le-au amenajat să fie îndrumați sau conduși către adăpostul de noapte și luați în evidența D.A.S., iar locurile respective, de obicei adevărate focare de infecție, să fie salubrizate corespunzător.