• In baza protocolului de cooperare incheiat intre Politia municipiului P. Neamt si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, in data de 29.06.2017 efective din cadrul Politiei locale P.Neamt au participat la o actiune in sistem integrat in cartierul Valeni II pentru a identifica persoanele care locuiesc fara forme legale sau care fac obiectul diferitelor proceduri de urmarire sau monitorizare ale politiei.

 

 

  • In continuarea actiunii din cartierul Valeni II,  Biroul de Ordine Publica din cadrul  Politiei locale a actiunat pe raza municipiului P.Neamt pentru combaterea faptelor de cersetorie si a furturilor din buzunare, ocazie cu care au fost  aplicate un numar de   26 sanctiuni contraventionale  in valoare totala de 2110 lei,

din care la :

– Legea 61/1991 R (privind incalcarea normelor de convietuire sociala)= 16  in valoare de   1950    lei.

– O.U.G. 97/2005 (privind actele de identitate) =  10  in valoare de  310    lei.

 

          In acest sens, facem un apel catre cetatenii municipiului P.Neamt sa nu  mai ofere bani persoanelor care apeleaza la mila publica deoarece astfel  se incurajeaza si se perpetueaza fenomenul cersetoriei .

 

 

  • Avand in vedere faptul ca in perioada 2-8.07.2017 urmeaza sa se desfasoare pe platoul Curtii Domnesti festivalul international de muzica « Vacante muzicale la P.Neamt » Politia locala a luat masuri pentru suplimentare a efectivelor pentru mentinerea ordinii si asigurarea unui climat de siguranta a desfasurarii evenimentului. .

 

 

 

 

Compartimentul Secretariat si Relatii Publice