Sezonul estival și temperaturile ridicate îndeamnă pe tot mai multe persoane să se relaxeze în mijlocul naturii sau chiar pe spațiile verzi dintre blocuri.

A fost și cazul a trei cetățeni care au încins grătarele fără a lua în considerare faptul că acest lucru este interzis în municipiul Piatra Neamț, atât în zona urbană cât și în cea extravilană.

Polițiștii locali de ordine publică – Poliția Locală Piatr Neamț au fost sesizați în urma solicitărilor venite prin Dispecerat și au surprins cele 3 persoane pe care le-au sancționat contravențional pentru încălcarea Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Reamintim faptul că potrivit   art. 4, pct. 1 din actul normativ sus menționat  desfăşurarea activităţilor de picnic  este interzisă, cu excepția zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Încălcarea prevederilor legii ce reglementează desfășurarea activităților de picnic atrage sancțiuni contravenționale ce pot ajunge și până la 3.000 de lei.