Politia locala Piatra Neamt impreuna cu politistul de proximitate din cadrul  Politiei municipiului Piatra Neamt care are in responsabilitate zona cartierului Valeni si reprezentanti ai Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt,  a participat la o actiune in unitatea scolara aferenta cartierului Valeni din municipiul Piatra Neamt – Scoala generala nr. 7, actiune subscrisa unei campanii de prevenire a infractiunilor cu violenta, a consumului de alcool si droguri  .

 

In cursul acestei actiuni conceputa ca avand un caracter interactiv, au fost purtate discutii deschise cu elevii fiind prezentate acestora o serie de materiale video prin care mai multe personalitati marcante ale sportului romanesc si-au descris propria evolutie in cariera, urmarindu-se astfel puterea exemplului,  in opozitie cu tineri aflati in centre de detentie.

De asemenea, au fost prelucrate prevederile Legii 61/1991, republicata,  pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice precum si infractiunile de furt, talharie, tainuire, insusirea bunului gasit, viol si  inselaciune conform noului Cod Penal, fiind distribuite in acest sens pliante  “ STOP VIOLENTEI” elevilor participanti.

Precizam ca asemenea actiuni vor continua in unitatile de invatamant date in responsabilitatea Politiei locale Piatra Neamt.

 

                                                 DIRECTOR EXECUTIV,

                                                      Eugen PANCU