In ultima perioda in care au existat caderi masive de zapada,  Politia locala P.Neamt a efectuat activitati de somare atat a persoanelor fizice ( proprietarii de imobile de locuit individuale)    cat si a persoanelor juridice ( 124 de agenti economici si 43 de Asociatii de proprietari ) cu privire la  obligativitatea respectarii dispozitiilor legale cuprinse in Hotararea de Consiliu local nr.7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiul Piatra Neamt, referitoare la indepartarea zapezii si a ghetii din dreptul imobilelor si a incintelor in care isi desfasoara activitatea si curatarea turturilor de gheata de la stresini.

In acest sens , Politia locala avertizeaza ca neindeplinirea obligatiilor prevazute mai sus precum si acelor prevazute in sarcina conducatorilor auto care trebuie sa parcheze automobilele astfel incat sa nu stanjeneasca functionarea utilajelor de curatire si deszapezire a strazilor, se sanctioneaza cu amenda in cuntum de 1000-1500 lei pentru persoanele juridice si de la 300-500 lei pentru persoanele fizice, in temeiul prev. art. 22 lit. b) din Hotararea de Consiliu local nr.7/2010.

        Facem precizarea ca in situatia producerii unor accidente cauzate de caderea turturilor de gheata de la streasina imobilelor, raspunderea juridica revine proprietarilor acelor imobile,  respectiv Asociatiilor de proprietari ca forma juridica sub care sunt constituiti proprietarii.