In ziua de 06.02.2017, Politia locala Piatra Neamt, Biroul Ordine publica,  a organizat si executat o actiune pe linia prevenirii si combaterii cersetoriei, a faptelor antisociale comise de persoane fara adapost pe raza municipiului P.Neamt, ocazie cu care s-au aplicat un nr. de 26 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1340 lei, pentru cersetorie, expirarea sau lipsa actelor de identitate, nerespectarea hotararii de Consiliu local nr. 7/2010 privind intretinerea si curatenia in locurile publice.

 

  • Totodata, Politia locala, fiind sesizata de catre personalul magazinului Lidl de pe str. Bistrita, pentru comiterea unui furt, a identificat-o pe numita A.M. in varsta de 32 de ani, care a sustras bunuri din incinta magazinului.

         Ca urmare, s-au intocmit actele de constatare a furtului , persoana in cauza fiind condusa si predata la sediul Politiei municipiului Piatra Neamt in vederea continuarii cercetarilor.

 

  • Cu ocazia acestor actiuni s-a avut in vedere si avertizarea cetatenilor cu privire la cainii de companie in sensul respectarii, de catre proprietarii acestora,  a obligatiei privitoare la tinerea in lesa ( ham) si botnita, in cazul celor periculosi sau agresivi,  atunci cand se afla in locurile publice, precum si indeplinirea obligatiei de a strange reziduurile acestora ( excremente).

 

  • Avand in vedere hotararea Comitetului local pentru situatii de urgenta privind combaterea influentei aviarei pe raza municipiului P. Neamt, Politiei locale P.Neamt ii revine  raspunderea depistarii  pasarilor salbatice moarte sau bolnave,  precum si atentionarea populatiei pentru a evita contactul direct cu acestea in scopul evitarii unei posibile contaminari.

                  Pana in prezent au fost depistate : 2 lebede moarte in zona podului de pe bd. 9 Mai -Pta. Centrala ( 30.01.2017); 1 lebada moarta pe marginea lacului, vis a vis de poligonul auto de pe str. Lacului (01.02.2017); 1 lebada moarta  pe terenul de sport din Strandul Municipal (05.02.2017), 1 lebada moarta la stavilarul               “ Reconstructia” precum si o vulpe moarta in zona Parcului Central (04.02.2017).

               Au fost solicitati la fata locului lucratori din cadrul DSVSA Neamt precum si lucratori din cadrul ISU Neamt, care au ridicat cadavrele in cauza.

            In acest sens atentionam populatia, si pe aceasta cale,  sa evite  contactul cu pasarile salbatice si, in cazul depistarii cadavrelor acestora, sa apeleze serviciul unic 112 .

                                                                                                                                                Compartimentul Secretariat si Relatii Publice